Generation Cataratto Chardonnay

Een mooie geel-gekleurde wijn met tonen van rijp fruit. Een aangename verrassing in het glas! Het sulfietgehalte in deze wijn is laag.

Wijnhuis Colombo Bianca
Land + streek Italië, Sicilië
Druif Cataratto, Chardonnay
Wijnclassificatie Biologisch
Smaaktype Fris en fruitig
Wijn & spijs advies Lekker bij vis en gevogelte
Prijsklasse Midden
Wijnsoort Wit

De Generation wijnen worden gemaakt met respect voor PEOPLE, PLANET & HEALTH. Het zijn biologische Fairtrade wijnen met zo weinig mogelijk toegevoegd sulfiet en zeer laag in restsuikergehalte. De kwaliteit van de wijn staat hoog in het vaandel. Een intense smaakbeleving en benadrukking van de kenmerkende eigenschappen van de herkomst van de wijn zijn heel belangrijk voor ons. De Generation wijn verbindt verschillende generaties: ”you can live different lives and enjoy the same wine!’

Het wijnhuis Colombo Bianca werd opgericht in 1970. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste wijnbouwcoöperaties op Sicilië. Colombo Bianca werkt samen met 2.480 wijnboeren die zich uitstrekken over 7.500 hectare wijngaarden tussen de provincies Trapani, Palermo, Agrigento, Caltanissetta en Ragusa. Met 5 wijnmakerijen, verspreid over het hele grondgebied, is er altijd wel een wijnmakerij in de buurt, waardoor de vers geplukte druiven geen grote afstanden hoeven af te leggen. Verder is er een grote variatie in klimaten en bodemsoorten waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen geproduceerd kan worden.

Generation Cataratto Chardonnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?