Génération Cabernet Sauvignon

Deze biologische Cabernet Sauvignon is vol van smaak en heeft intense smaaktonen van zwarte bes, braam en een beetje drop met een lange zwoele afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees,stevige kazen en gekruide gerechten.
Wijnhuis Les Celliers Jean d’Alibert
Land + streek Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Druif 100% Cabernet Sauvignon
Wijnclassificatie Biologisch, laag sulfiet
Smaaktype Vol en krachtig
Wijn & spijs advies Gegrild vlees, gekruide gerechten en stevige kazen
Prijsklasse Midden, hoog
Wijnsoort Rood
Aanbevelingen & medailles Mundus Vini BIOFACH – gouden medaille (2021)
Generation 0 is een nieuwe Generatie wijnen waarvoor de wijnmaker Pierrick Harang is gevraagd om de eerste serie voor te maken. Deze wijnen zijn gemaakt met passie voor mens, natuur en gezondheid. De wijnen zijn biologisch of duurzaam met zo min mogelijk sulfieten en laag in restsuiker. Kwaliteit staat altijd voorop, de uiting van het terroir en de mooie intensiteit van de wijnen staan aan de basis.
Zijn familietraditie gaat terug tot de tijd waarin zijn overgrootvader wijnproducent was in Algerije. Na de onafhankelijkheid van Algerije gaven zijn grootouders alles op en zochten hun toevlucht in Frankrijk. Zijn vader vervolgde zijn carrière in de Champagne, waar hij keldermeester voor de hoogwaardige champagnehuizen was. Pierrick is opgegroeid met deze passie voor wijn, het is hem met de paplepel ingegoten. Na drie jaar van wetenschappelijke studies in Brest, werd Pierrick op het Training and Research Center in Oenology van Montpellier geaccepteerd waar hij na twee jaar al mocht afstuderen!
Génération Cabernet Sauvignon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?