De familie Cielo richtte in 1908 de familiewijngaard Cielo (familienaam) e terra (aarde) op. De band tussen de aarde en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Tiepo op hun landgoed Casa Defra. Giovanni Cielo’s opgerichte wijngaard begon meteen vruchten af te werpen.

De tweede generatie trad toe in de jaren 30 en ontwikkelde het familiebedrijf verder. Pietro Cielo (zoon van Giovanni) had grote affiniteit met de aarde en was vastberaden door te gaan met de familietraditie en de inzet voor maatschappelijke vraagstukken. De derde generatie zette vol enthousiasme het familiebedrijf voort. Ze richtte een nieuwe wijnmakerij op en breidde de afzet uit.

De Colli Berici zijn een aantal vulkanische heuvels tussen Verona en Padua. De zon en het milde klimaat zijn gunstig voor de wijnbouw die hier duizenden jaren geleden opbloeide. Wijn maken is altijd gebaseerd op koude vinificatie en zachte persing voor een optimale geur en complexiteit. De superieure wijnen krijgen gedeeltelijke houtlagering voor een bepaalde periode.

Cielo e Terra heeft in de afgelopen tien jaar zo’n 60 hectare aan wijngaard in overeenstemming met de CCPB omgezet naar biologisch gecertificeerde wijnbouw.

Van dit wijnhuis hebben wij een heerlijke Spumante geselecteerd: Deor