Makulu Chardonnay

Een vriendelijk volle, zachte en fruitige wijn met tonen van ananas, banaan en wat nootachtigs. Heel prettig voor ieder moment. Geen houtlagering.

Wijnhuis Imbuko Winery
Land + streek Zuid Afrika, Wellington
Druif Chardonnay
Wijnclassificatie Fairtrade Max Havelaar en Verantwoorde landbouw
Smaaktype Vol en zacht
Wijn & spijs advies Heerlijk bij hapjes en romige gerechten met zalm, pasta’s en salades met zachte kaassoorten en kip
Prijsklasse Laag
Wijnjaar 2016
Wijnsoort Wit
Aanbevelingen & medailles
EAN fles 4008005440629
EAN doos 4008054415968

Deze bijzondere Makulu wijnen komen van een fairtradefarm uit Zuid-Afrika. Makulu betekend “grote” in de oude Zulu taal. Groot in smaak en groot op het gebied van duurzaamheid. Op het achter etiket staat de informatie over de werkwijze van deze fairtradefarm.

In het goud, op de voorkant van de fles staat de handtekening van de wijnmaker “Theunis van Zijl”. De familie Van Zijl zijn afstammelingen van Nederlandse boeren die zich hier lang geleden hebben gevestigd.

De regio waar de Makulu wijnen vandaan komen heeft zowel invloeden van de bergen als de kust. Dit is een perfecte combinatie voor de productie van kwaliteitswijnen. De wijngaarden bevinden zich rond de hellingen van de Hawekwa bergketen. De bodem is een mix van zandsteen en graniet met mergel, een ideaal terroir.

Wijnhuis Imbuko werkt volgens de officiële internationale Fairtrade standaarden. Als consument krijgt u de kans om minder bedeelde medemensen te helpen door te genieten van deze wijn die gemaakt is met extra toewijding en passie. Bij elke fles die door u wordt gekocht helpt u een kind of volwassene naar school te kunnen gaan of op zekerheid voor medische hulp. Daardoor maakt u een betere toekomst mogelijk voor meerdere generaties. Bij Imbuko gaan de opbrengsten naar de kinderopvang en de leerprogramma’s van zowel de werkers in de wijngaard (de wijnboeren) als hun kinderen. Imbuko ligt in Wellington, een erg mooi en hoogwaardig wijngebied.

Makulu Chardonnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?