Lunear Medium Sherry

Medium Sherry is een blend van Fino met Pedro Ximénez (ook wel bekend als PX). Hij is zoet en amberkleurig met een nootachtige smaak. Deze versterkte wijn heeft een alcoholpercentage van 15%. De Pedro Rodriguez & Hijos Medium Sherry wordt gemaakt van palomino- en pedro ximénez-druiven. Je proeft karamel, honing, kaneel, kruidnagel en gedroogde vijgen. Drink hem licht gekoeld of on the rocks als aperitief of na een goede maaltijd bij blauwe kaas of een dessert met hazelnoten.

Wijnhuis Pedro Rodriguez e Hijos
Land + streek Spanje, Andalusië
Druif Palomino en Pedro Ximenez
Wijnclassificatie Duurzaam
Smaaktype Lichtzoet
Wijn & spijs advies Lekker bij noten, oude kaas
Prijsklasse Midden
Wijnsoort Versterkte wijn

Pedro Rodriguez e Hijos is een familiebedrijf dat sinds 1821 met hart en ziel Sherry produceert in Sanlúcar de Barrameda.

Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in de streek, met 500 hectare eigen wijngaarden in het zogenaamde “Jerez Superior” district en met in totaal 16 bovengrondse wijnkelders (Bodegas) ingebed in dit Andalusische kustplaatsje. Sommige van deze Bodegas zijn eeuwenoud en zijn zo ontworpen en gepositioneerd dat ze de ideale plek zijn voor de jarenlange rijping van de Sherry’s.

Lunear Medium Sherry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?