Lunear Fino Sherry

Fino is de lichtste en jongste soort sherry. Fris en droog met de smaak van amandelen. De Pedro Rodriguez & Hijos Sherry is lichtgeel van kleur en bevat 15% alcohol. Tijdens de productie van deze versterkte wijn sluit de flor (een gistmengsel dat zich bovenop de wijn bevindt) de fino af van zuurstof. Dat vertraagt het oxidatieproces. Hierdoor is het aan te raden om de fino jong te drinken en na opening niet al te lang te laten staan. Drink hem als aperitief of bij tapas.

Wijnhuis Pedro Rodriguez e Hijos
Land + streek Spanje, Andalusië
Druif 100% Palomino
Wijnclassificatie Duurzaam
Smaaktype Fris en Fruitig
Wijn & spijs advies Lekker bij haring, noten,  olijven
Prijsklasse Midden
Wijnsoort Versterkte wijn

Pedro Rodriguez e Hijos is een familiebedrijf dat sinds 1821 met hart en ziel Sherry produceert in Sanlúcar de Barrameda.

Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in de streek, met 500 hectare eigen wijngaarden in het zogenaamde “Jerez Superior” district en met in totaal 16 bovengrondse wijnkelders (Bodegas) ingebed in dit Andalusische kustplaatsje. Sommige van deze Bodegas zijn eeuwenoud en zijn zo ontworpen en gepositioneerd dat ze de ideale plek zijn voor de jarenlange rijping van de Sherry’s.

Lunear Fino Sherry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?