Generation Nero d’Avola

Een frisse wijn vol rood fruit. Een mooie combinatie van aardbeien, kersen, als blauwe bessen waarbij geen van de smaken echt overheerst. Vanuit de duurzaamheidsgedachte achter deze biologische wijn (People – Planet – Health) proberen we het sulfietgehalte zo laag mogelijk te houden.

Wijnhuis Colombo Bianca
Land + streek Italië, Sicilië
Druif Nero d’Avola
Wijnclassificatie Biologisch
Smaaktype Soepel en rond
Wijn & spijs advies Lichtrood vlees & Gevogelte
Prijsklasse Midden
Wijnsoort rood

De Generation wijnen worden gemaakt met respect voor PEOPLE, PLANET & HEALTH. Het zijn biologische Fairtrade wijnen met zo weinig mogelijk toegevoegd sulfiet en zeer laag in restsuikergehalte. De kwaliteit van de wijn staat hoog in het vaandel. Een intense smaakbeleving en benadrukking van de kenmerkende eigenschappen van de herkomst van de wijn zijn heel belangrijk voor ons. De Generation wijn verbindt verschillende generaties: ”you can live different lives and enjoy the same wine!’

Het wijnhuis Colombo Bianca werd opgericht in 1970. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste wijnbouwcoöperaties op Sicilië. Colombo Bianca werkt samen met 2.480 wijnboeren die zich uitstrekken over 7.500 hectare wijngaarden tussen de provincies Trapani, Palermo, Agrigento, Caltanissetta en Ragusa. Met 5 wijnmakerijen, verspreid over het hele grondgebied, is er altijd wel een wijnmakerij in de buurt, waardoor de vers geplukte druiven geen grote afstanden hoeven af te leggen. Verder is er een grote variatie in klimaten en bodemsoorten waardoor er een grote verscheidenheid aan wijnstijlen geproduceerd kan worden.

Generation Nero d’Avola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Lost your password?