Intense Wines is ruim 10 jaar actief als importeur/créateur van biologische, fair trade en duurzame wijnen en wijnconcepten. Door de nauwe contacten met onze wijnboeren en intensieve contacten met de markt zorgen we voor een onderscheidend wijnaanbod met een scherpe prijs/kwaliteit verhouding, aantrekkelijke uitstraling en actieve ondersteuning. We zijn actief in de horeca-groothandel en grotere horeca. De wijnvakhandel en zelfstandige slijterijen worden met onze wijnen door onze partner Vinostoria (www.vinostoria.nl) bediend.

Innovatie en duurzaamheid zijn onze kernwaarden, alle wijnboeren waar we mee samenwerken hebben een persoonlijk verhaal over hun wijnen die altijd gemaakt worden met passie en respect voor mens en natuur.

Voor ons is (aantoonbaar) duurzaam, biologisch en/of fairtrade een belangrijke basis in de selectie van onze wijnhuizen. Vanuit deze basis zoeken wij verder naar kwaliteit en zorgen wij dat smaakprofielen aansluiten bij de Nederlandse markt. We werken erg nauw samen met onze wijnboeren waarbij een optimale relatie ontstaat om de juiste aansluiting te vinden. Eigenaresse en directeur Intense Wines, Janneke Rutten: “Ik heb ter aanvulling op mijn wijnkennis afgelopen jaar mijn eerste wijnmakersdiploma aan de Universiteit van Stellenbosch gehaald. Wij mogen in veel gevallen daarom ook meedenken in het assembleren van de wijnen en ontwikkelen van wijnconcepten.

Onze wijnen zijn “van druif tot fuif” inzichtelijk. Wij hechten veel waarde aan transparantie in onze manier van werken en communiceren. Hiervoor hebben wij de informatieve website www.h-eerlijkewijn.nl ontwikkeld. Wij geven hier informatie over de wijnhuizen, wijnen, projecten en meer. 

Onze wijnen zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen waar al jaar en dag met veel plezier en passie mooie zuivere wijnen worden gemaakt. Biologisch, Biologisch Dynamisch, CO2 neutraal en “nature friendly” (sustainable). Bekijk onderstaand filmpje over hoe wij dit zien:

ACHTERGROND
Intense Wines is opgericht in 2008 door Janneke Rutten. Na al een lange periode in de wijnhandel werkzaam te zijn geweest bij wel bekende bedrijven als Oud Reuchlin Boelen, Heineken, Hema en de Wijnmakelaarsunie uit België werd het tijd om haar eigen visie op wijn & ondernemerschap door te zetten.

Bij de oprichting waren de basiswaarden van Intense Wines gebaseerd op de handel in wijnen die met passie en respect voor natuur gemaakt zijn. Door de achtergrond van Janneke (die een studie Agrarische handel en marketing aan de hogeschool heeft gevolgd en daarna een masterdegree International Business & Management heeft behaald in Engeland) zijn er binnen Intense Wines ook vele innovatieve concepten ontwikkeld die waar mogelijk gebaseerd zijn op duurzame grondslagen. Deze zijn binnen alle functiegebieden binnen het bedrijf terug te vinden zoals bijv. in verpakking, logistiek en marketing.

MISSIE INTENSE WINES
Een handelsplatform bieden in wijn voor de moderne professionele wijnproducenten en wederverkopers waarin innovatie, duurzaamheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. DUURZAAM, EERLIJK, INNOVATIEF

VISIE INTENSE WINES
Wij zien in de markt de behoefte om efficienter en duurzamer te leven. De wil om op een duurzame en tegelijkertijd financieel verantwoorde en eerlijke wijze productie en handel te drijven is geheel van deze tijd. De wijnhandel blijft aan het innoveren en daar zien we voor-lopende rol in.

Onze wijnen zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen waar al jaar en dag met veel plezier en passie mooie zuivere wijnen worden gemaakt. Dit betekent Biologisch, Biologisch Dynamisch, CO2 neutraal en “nature friendly” (sustainable).
Ook Fair Trade wijnen zijn een belangrijk onderdeel van ons assortiment. Goed voor de natuur (Fair Trade wijnen zijn veelal biologisch geteeld) en voor de mens. Wij zijn in het bezit van een Fair Trade Max Havelaar licentie.

VAN DRUIF TOT FUIF
Wij zorgen ervoor dat onze afnemers, oftewel onze wederverkopende partners naar de consument en horeca, er zeker van kunnen zijn dat als de wijn via IntenseWines komt zij er vanuit kunnen gaan dat de wijn als kwalitatief en lekker wordt ervaren naast het gegeven dat de wijn altijd een duurzaam karakter heeft. IntenseWines is een garantielabel voor lekkere en duurzame wijnen.

AFNEMERS
Wij zorgen ervoor dat onze afnemers, oftewel onze wederverkopende partners naar de consument en horeca, er zeker van kunnen zijn dat als de wijn via Intense Wines komt zij er vanuit kunnen gaan dat de wijn als kwalitatief en lekker wordt ervaren naast het gegeven dat de wijn altijd een duurzaam karakter heeft. Intense Wines is een garantielabel voor lekkere en duurzame wijnen.

Ons portfolio bestaat uit wijnen vanuit Nederland, Zuid Afrika,
Nieuw Zeeland, Australie, Chili, Argentinie, Spanje, Italie, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Op dit moment mogen we de horeca, foodservice en het retailkanaal tot onze samenwerkingspartners rekenen. Wij streven ernaar om onze klant optimaal te bedienen door inbreng van up-to-date marktkennis en ondersteundende diensten. Waar gevraagd denken wij graag verder mee in het optimaliseren van de wijnverkoop en/of marketing.

Wij verkopen niet direct aan particulieren.

Het assortiment wijnen is reeds goed gevuld en de wijnen worden dan ook al door vele mensen met veel plezier gedronken. In restaurants, hotels, bars of thuis. Van een eenvoudige (huis)wijn tot echte topwijnen van grote terroirs!

H-eerlijkewijn.nl staat voor: Lekker, Puur, Eerlijk, Zuiver.