Mensen zijn altijd al gefascineerd door wolven, in mythes, sprookjes en verhalen varieert het karakter van de wolf tussen beschermend en genadeloos. De wolf is enerzijds sterk en zelfstandig, anderzijds onbaatzuchtig in de roedel. Eigenlijk hebben wij mensen veel gelijkenissen met de wolf.

De naam Domaine La Louvière is onlosmakelijk verbonden met de wolf. Wolven verzamelden zich aan de voet van de Pyreneeën om het gebied te inspecteren en zich voor te bereiden op hun jacht. De wijngaarden van Domaine La Louvière liggen tegenwoordig op vlaktes waar de wolven zich vroegen verzamelden, La Louvière.

Gelegen aan de voet van de Pyreneeën, 30 kilometer ten zuidwesten van Carcassonne in de Malepère regio, geniet Domaine La Louvière een uniek microklimaat. De combinatie van de warme Mediterrane wind en de koelte vanuit de Atlantische oceaan en de Pyreneeën zorgt voor een perfecte omgeving voor de druiven. De rode wijnen van Domaine La Louvière zijn reeds biologisch gecertificeerd. De witte wijnen zitten momenteel in het certificeringsproces.

Wijnweetje

Malepère betekent letterlijk “arm gesteente” en de regio heeft deze naam niet voor niets gekregen. De bodem bestaat uit klei, zandsteen en kalksteen met grote keien. Deze samenstelling zorgt voor een bijzonder mineralige ondergrond en heeft de potentie om de warmte goed vast te houden zodat de druiven beschermd zijn tegen de koele nachten. Het kost de wortels veel energie om zich in deze bodem te verankeren. Bovendien is de bodem erg moeilijk te bewerken, wat ervoor zorgt dat op Domaine La Louvière de wijngaard volledig handmatig onderhouden wordt.

De door ons geselecteerde wijnen van dit wijnhuis vindt u hier: Domaine La Louvière

LL_1 LL_2 LL_4